072 - 2010 223

De toekomst van webdesign begint vandaag

lees verder

de toekomst van webdesign begint vandaag blog boozd

Van de Gouden Gids naar supersnelle one page designs en zelfs weer terug naar retro websites. Het landschap van het World Wide Web is de afgelopen decennia enorm veranderd. Moet je daarin meegaan? En welke trends moét je dan kennen om je website future proof te maken? Laat je inspireren door boozd!

Ben je eigenaar van een bedrijf en vraag je je af of je überhaupt een website nodig hebt? Dan besparen we je een hoop tijd. Je hebt er echt één nodig! Een goede. Die professioneel ontworpen is, in het oog springt, een boost aan je sales geeft en die jouw merk onderscheidt van de rest. En dit is waarom:

Herinner je je de Gouden Gids nog?

Het gedrag van de consument heeft zich in de afgelopen jaren enorm aangepast aan het digitale tijdperk. Je herinnert je vast nog wel dé Gouden Gids en het telefoonboek. Tientallen jaren geleden waren dit de middelen waar bedrijven zich in konden presenteren. Daar moest je zijn, daar werd je gevonden!

Maar toen kwam het World Wide Web de hele papieren business verstoren. Een digitale transformatie die er vandaag de dag voor zorgt dat consumenten snel en efficiënt vinden wat ze zoeken. Ten minste…. als jouw website goed vindbaar is!

De Wayback Machine laat jouw website zien in het verledenDe website van boozd in 2012

Wayback

Ben jij een millenial? Dan weet je niet beter dan dat internet er altijd is. Maar websites bestaan eigenlijk nog niet zo heel lang, ruim 20 jaar nog maar. In 1992 kwamen de eerste HTML-websites in de wereld. Codetaal voor het leger, daar was het voor bedoeld. Al snel werd dit een communicatiemiddel in de online wereld. Een grote stap voorwaarts, maar of je er nou veel mee kon? Niet echt.

Nieuwe functionaliteiten kwamen en gingen. Eerst alleen voor websites die vanaf een desktop werden bekeken. Maar nog niet zo heel lang geleden kwamen daar ook andere devices bij. Denk aan de smartphone en tablet. En dat betekent dat een website schaalbaar oftewel responsive moet zijn. Toen nog iets wat volop in ontwikkeling was. Nu een must voor iedere website. Met als grote plus dat het een enorme boost aan de vindbaarheid van - en de Traffic naar - je bedrijf geeft!

Fast forward naar 2019…

Het aantal consumenten dat nu online gaat om een product, dienst of lokaal bedrijf te vinden is gestegen naar 97%! Het mag duidelijk zijn; als je wilt dat jouw doelgroep jouw bedrijf kiest, dan moet je online gevonden worden. En ja, dat betekent dus dat je een website nodig hebt.

Abracadabra

Een website bouwen is een vak apart. Een goede website is gericht op het realiseren van jouw doelstellingen. Of het nu gaat om sales, informatie of vermaak. Welke doelstelling jouw website ook heeft, hij moet staan als een huis en zich onderscheiden van de rest. En bovendien snel, responsive en zoekmachinevriendelijk zijn. Ga er maar eens aan staan. En dan nog programmeren met HTML, CSS, Javascript… Natuurlijk, alles is te leren, maar waarschijnlijk ligt jouw specialisme ergens anders.Laat die website dus maar aan ons over.

6

6 reasons why!

Die website moet niet alleen goed functioneren, maar ook aan allerlei andere voorwaarden voldoen, want wat blijkt?

 • De meerderheid van de consumenten gebruikt internet om bedrijven te vinden en deze met elkaar te vergelijken. Daar wil jij toch tussen staan?
 • 30% van de consumenten doet geen zaken met bedrijven die geen website hebben.
 • Online aankopen in iedere branche, inclusief B2B, worden beïnvloed door de inhoud van de website. Dat vraagt om een professionele website met actuele informatie.
 • Driekwart van de consumenten vindt een bedrijf pas geloofwaardig als de website klopt met wat het bedrijf uitstraalt. Een herkenbare look is dus essentieel!
 • Een website is bij uitstek een middel waar de basisvragen van (potentiele) klanten al beantwoord worden. Als de klant happy en geïnformeerd is, scheelt het jou veel telefoontjes.
 • En nog belangrijker: een website met praktische informatie, die helder en toegankelijk is, met een professionele uitstraling zorgt ervoor dat jij wordt gezien als de expert in jouw vakgebied. Nog een plusje voor jou!

“Reden genoeg dus om een website te ontwikkelen die jouw bedrijfsambities waarmaakt. Dat is waar onze kracht ligt,” volgens Martijn van boozd. “Elke nieuwe website zien we als een uitdaging waarin we onszelf willen overtreffen in beleving, techniek en resultaat!

What’s hot: de websitetrends van 2019

Online volgen de trends elkaar snel op. Zo ook wat betreft website, want een site met een ontwerp van 5 jaar gelden, die pik je er zo uit! Wat zijn dan de nieuwste trends? Wij struinden, jawel, heel wat websites af om de websitetrends van 2019 te ontdekken. Dit zijn ze!  

 • Mobile first!

  Het mobiele internet verkeer is explosief gestegen. Niet zo gek dus dat we vaak eerst voor mobiel ontwerpen en daarna pas voor de desktop.

 • Snelheid

  Google bepaalt steeds meer factoren die bepalend zijn voor je page ranking. Snelheid is daar een belangrijke factor van. Google houdt nu naast de laadsnelheid van een website op een desktop ook rekening met de laadsnelheid van mobiele apparaten. Speed up dus!

 • Duimvriendelijke navigatie

  Google bepaalt steeds meer factoren die bepalend zijn voor je page ranking. Snelheid is daar een belangrijke factor van. Google houdt nu naast de laadsnelheid van een website op een desktop ook rekening met de laadsnelheid van mobiele apparaten. Speed up dus!

 • Chatbots

  Je gaat naar een site en opeens verschijnt rechtsonder in beeld een pop-up met de vraag of je hulp nodig hebt. Dit noemen we chatbots. Chatbots zie je veel bij e-commerce en retail websites om klanten verder te helpen. Een extra hulplijn kan nooit kwaad.

 • One page design

  Alle informatie op één lange pagina in plaats van meerdere losse pagina’s. Dat is One page design. Met een ontwerp van boven naar beneden, dat de bezoeker uiteindelijk leidt naar zijn of haar doel. Met als grote voordelen dat een One page design veel sneller laadt en makkelijker te onderhouden is.

 • Minimalistisch design

  Een minimalistisch design, dat we ook wel flat design noemen, is al een tijdje hot. Maar deze trend blijf je in 2019 zien. Een website zonder poespas, weinig beelden en met een minimalistisch ontwerp zorgt ervoor dat je website supersnel laadt. En dwingt je om direct tot de kern te komen. Hoe ‘naakt’ wil jij zijn?

 • Felle kleuren

  ‘Wake me up before you gogo…’ Terug naar de ’80s als het gaat om het kleurgebruik. Want felle en levendige kleuren zijn hot in 2019. Bedrijven proberen zich daarmee te onderscheiden en de aandacht te trekken van de bezoeker. Het is wel belangrijk om de juiste balans te vinden en niet door te slaan.

 • De typo’s

  Creatief met lettertypes! Met grote letters en contrasterende koppen zorg je voor een dynamische website. Thanks to Google Fonts, die maken het nu een stuk makkelijker om verschillende lettertypes op een creatieve manier te gebruiken. Zeker doen dus!

 • Nog meer video

  Snelheid is een belangrijke factor dit jaar. Vandaar dat je steeds meer minimalistische sites ziet. Dan zou je denken dat het gebruik van video minder wordt. Echter, videoachtergronden pakken sneller de aandacht van je bezoeker en ze blijven langer op je website hangen. Dit komt je conversie natuurlijk ten goede !

Snelheid, elke bezoeker wil dat!

Speed up your website

De websitebezoeker anno 2019, is verslaafd aan snelheid. En de verwachtingen liggen hoog. Bezoekers verwachten namelijk dat je webpagina volledig laadt binnen 2 seconden. Wist je dat een vertraging grote invloed heeft op je verkopen? Een vertraging van één seconde zorgt voor maar liefst 11% minder paginaweergaven, 16% daling in klanttevredenheid en 7% verlies in conversies.

Niet voor niets dus dat snelheid één van de belangrijkste belangrijkste trends van 2019 is. Hoe sneller jouw website laadt, hoe langer mensen blijven hangen, hoe meer pagina’s zij op jouw website bekijken en hoe prettiger zij jouw organisatie ervaren.

De snelheid van je website heeft ook effect op de Google-ranking. In het design van jouw website houden we dus maximaal rekening met laadtijden, zodat het doel van jouw website nooit in het gedrang komt!

Hoe snel is jouw website? Test het meteen hier:

Google PageSpeed Insights

Hoe scoor jij?

Zo, nu weet je een stuk meer over websites! Wil jij weten hoe je jouw eigen website sneller en future proof kan maken? Ga dan direct door naar onze contactpagina. Dan gaan we als de wiedeweerga voor je aan de slag! 

Wij gaan het analyseren!

Wij helpen jou graag verder. Vul hier jouw gegevens in, dan volgen wij jouw reactie binnen 2 werkdagen op!

Liever even bellen? Geen probleem! Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00.
072 - 2010 223