072 - 520 85 85

Responsive design?

Door het mobiele internet worden er steeds meer websites bezocht op smartphones of tablets. Een van de oorzaken hiervoor is dat steeds vaker e-mails gelezen en opgevolgd worden vanaf een smartphone.

Vanuit e-mails klikken mensen vaak door naar de website. En wat zien ze dan op hun smartphone? Een voor de smartphone geoptimaliseerde website? In veel gevallen ziet de gebruiker dan een website die is gemaakt voor de desktop, waardoor een website op een mobiele device vaak niet prettig leesbaar is.

Google wil mobiele ervaring verbeteren en pakt full-screen ads aan.

 

Wat is responsive webdesign?

responsive webdesign is een flexibele en betrouwbare oplossing, waarbij schaalbare designs het mogelijk maken om een website in één versie te optimaliseren voor diverse schermresoluties. Het responsive webdesign past zich aan naar het formaat van het scherm van de device (mobiel, tablet of desktop) waarmee de bezoeker jouw website bezoekt.

Voordelen van een responsive webdesign

  • Behoud je investering in SEO
  • Eén website, dus minder onderhoud
  • Lagere kosten
  • Optimale gebruikerservaring

Behoud je investering in SEO

Heb jij geïnvesteerd in zoekmachine optimalisatie (SEO) op je website of -shop? Dan is het verstandig om deze responsive te maken. Want zonder responsive design vindt Google je niet meer relevant. Google denkt vanuit gebruiksvriendelijkheid en kiest ervoor om eerst resultaten te tonen die voor de gebruiker ook de beste gebruikerservaring verzorgen. 

Wist je dat je zonder mobiel vriendelijke website of webshop door Google onderaan de resultaten wordt geplaatst?

Eén website, dus minder onderhoud

Bij alternatieven als een mobiele applicatie of een mobiele website zijn twee omgevingen nodig om te onderhouden, content in te plaatsen en te analyseren. Bij een responsive webdesign wordt je website opgebouwd vanuit één omgeving, hierdoor bespaar je enorm op het website onderhoud.

 

Lagere kosten

Op de korte termijn ben je extra kosten kwijt om een responsive web design te laten ontwikkelen. Maar aan de andere kant zal je ook op de korte termijn voordelen ondervinden. Met een responsive webdesign biedt jouw website de bezoekers een betere ervaring, waardoor de website beter zal gaan converteren. Daarnaast zal er veel tijd worden bespaard in de vorm van het onderhoud, aangezien een responsive webdesign wordt opgebouwd vanuit één omgeving. Uiteindelijk zal jouw responsive website er op de langere termijn zeer waarschijnlijk toe leiden dat de omzet stijgt en de kosten daalt.

Optimale gebruikerservaring

Bij boozd ontwikkelen we geen websites en webshops meer zonder responsive design. Sterker nog wij beginnen te ontwerpen vanuit mobiel. Met een responsive webdesign zal de gebruikerservaring van de bezoekers van jouw website toenemen - en hiermee de conversie verbeteren.

afbeelding

93 procent van de consumenten die zich mobiel oriënteren over gaat tot een aankoop

Is jouw website of webshop nog steeds niet klaar voor mobiel? Kies voor responsive. Zorg ervoor dat jouw website op desktop, tablet én smartphone een optimale gebruikerservaring geeft. Wij helpen je! Neem contact op met ons. Bel 072 - 2010 223 of stuur ons een bericht via het contactformulier.