Mail ons

Alles over linkbuilding

lees verder

Linkbuilding is het verkrijgen van links op andere websites naar jouw website. Het aantal en soort links is belangrijk voor jouw positie in zoekmachines. Google ziet jouw link als een stem /  waardering. Het doel van linkbuilding is om meer kwalitatieve links te krijgen naar jouw website.

Zoekmachines gebruiken links naar jouw website om jou website beter te leren kennen, te begrijpen en daardoor ook beter te positioneren in de zoekresultaten. Wanneer je goede informatie en niet de juiste links op jouw website hebt, zal jouw website minder hoog gaan scoren Het is belangrijk om goed te scoren in de zoekmachines met jouw links.

Info: Meer links naar jouw website kan jouw website hoger doen eindigen in de zoekresultaten. Een neveneffect kan ook zijn dat je Traffic genereerd vanaf een andere website naar jouw website.”


Verschillende soorten links

Intern en externe links

Er zijn 2 vormen van linkbuilding: interne en externe linkbuilding. Doormiddel met Interne linkbuilding verbeter je de linkstructuur binnen je website. Met externe linkbuilding verbeter je de links naar jouw website in aantal, soort en kwaliteit. Externe linkbuilding is een stuk moeilijker en tijdrovender dan interne linkbuilding, want je moet op een organische manier een link krijgen naar jouw website bij andere websites.

Kwalitatieve links

Doordat veel mensen heel veel slechte links gingen maken om zo meer stemmen te krijgen heeft Google in 2012 de “pinguïn” up date aangekondigd. Bij deze up date bepaald Google de autoriteit van jouw website op kwantiteit en kwaliteit van jouw externe linkprofiel. 3 factoren zijn van belang geworden:

1. Relevantie van de link
Een link vanaf een andere relevante website of artikel is meer waard dan een willekeurige link. Een link vanaf een Amerikaanse website over auto’s naar de boozd online marketing pagina is minder relevant, dan wanneer een klant in zijn nieuws verteld over de online marketing die hij is gaan verbeteren met de hulp van boozd.

Er is nog zoveel meer.. En wij hebben dit voor jou in een linkbuilding guide gezet. 

Meld je aan via onderstaande formulier voor onze nieuwsbrief en lees de volledige linkbuilding guide, inclusief tools en een startersgids!