Mail ons

Maak jij de overstap naar Magento2?

Magento heeft aangekondigd de ondersteuning voor Magento 1 te gaan stoppen. Ongetwijfeld was je helemaal comfortabel met alle mogelijkheden en de goede performance van Magento als e-commerce platform. Maar maak je geen zorgen. Want na Magento 1 is er nu ... Magento 2.

Nieuw, nieuwer, nieuwste

Magento 2 is de nieuwste versie van het Magento e-commerce platform en is er al een tijdje. Versie 2 is robuuster, sneller en veiliger. De functionaliteiten zoals je die gewend bent te gebruiken in Magento 1, kom je ook tegen in Magento 2. Magento 2 heeft in allerlei functionaliteiten grote sprongen gemaakt, maar de grootste is toch wel de laadsnelheid. Die geeft letterlijk een boost aan je webshop!

Natuurlijk wordt Magento 1 nog even ondersteund. Want veel bedrijven hebben betaald voor een stukje support en onderhoud. Maar alle ontwikkelingen focussen zich met name op Magento 2. Op den duur, naar verwachting in 2019, zal de ondersteuning van versie 1 toch echt stoppen.

Magento 1 wordt nog even ondersteund. "Waarom zou ik dan nu al moeten overstappen naar Magento 2?", vraag je je nu misschien af. Dat vertellen we je graag. Wij zijn inmiddels helemaal om en ervaren al heel wat pluspunten! Bekijk hier de voordelen van Magento 2.

Team boozd werkt aan Magento 2 shop

Het is een 100% kans

Een migratie van Magento 1 naar Magento 2 is iets meer dan de knop "Updaten" aanklikken.  Magento 2 mag dan wel opnieuw gebouwd zijn, maar is jouw huidige Magento versie 1.6 of hoger, dan kunnen we veel data prima overzetten naar Magento 2. Voor je templates, koppelingen, modules en functionaliteiten gaat dat weer niet. Dit ervaar je misschien als een nadeel, het betekent ook een kans. Een kans om weer eens heel goed en kritisch naar je huidige webshop te kijken. En te bepalen wat je wilt behouden, maar ook wat je echt anders wilt.

Begin met een inventarisatie

Een migratie begint altijd met een inventarisatie:

 • Welke functionaliteiten heeft de webshop?
 • Wat wil je behouden aan functionaliteiten?
 • Welke data moet worden overgenomen?
 • Wat mag komen te vervallen?
 • Wat wil je als nieuwe must-haves?
 • Wat wil je als nieuwe nice-to-haves?

Plan de campagne

Op basis van de inventarisatie stellen we een plan de campagne op. Die bestaat uit de volgende onderdelen.

 • Ontwerp
 • Setup & inrichten Magento 2
 • Data migratie
 • Testen en afronden
 • Live gang
 • Monitoring en bijsturen
 • Evaluatie

Aan het plan zijn uren gekoppeld. Daarin geven wij ook de kosten van de afzonderlijke onderdelen en modules aan. Zo krijg jij goed overzicht welke investering nodig is om jouw webshop in Magento2 te realiseren.

Mis jouw vliegtuig niet...

Het is beter om niet (te lang) te wachten Zoals je leest, is het overstappen een traject waar je goed de tijd voor wilt nemen. Wat je moet zien te voorkomen is dat je nu denkt "Ik heb nog wel even." Want voor je het weet kom je in een situatie terecht waarin je noodgedwongen moet overstappen. En dan zal je net zien dat er geen capaciteit is om dit goed en grondig te doen.

Vragen over (de overstap naar) Magento 2?

thumb-magento.png

Een webshop wordt steeds belangrijker voor organisaties. Maar hoe onderscheid je je, in dit digitale tijdperk, van andere bedrijven? Magento 2 is dé oplossing.

thumb-magento.png

Ben jij op zoek naar een (nieuw) e-commerce platform? Magento 2 is hét platform om jouw producten te presenteren en te verkopen, meer conversies te realiseren of om online succesvol(-ler) te worden. 

waarom-megento-kiezen-als-e-commerce-platform-tn.jpg

We hopen jou met deze antwoorden voldoende kennis te bieden om met vertrouwen een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over de vraag of Magento het juiste platform voor jou is.