072 - 2010 223

Magento 2: Klaar voor het digitale tijdperk

Voordelen Magento 2Het aantal mensen dat online winkelt, blijft groeien. Van schoenen en de dagelijkse boodschappen tot computers en wasmachines: ruim 71 procent van de Nederlanders doet een online aankoop. Een webshop wordt steeds belangrijker voor organisaties. Maar hoe onderscheid je je, in dit digitale tijdperk, van andere bedrijven? Magento 2 is dé oplossing.

Magento 2 is het langverwachte vervolg op het meest populaire systeem voor het ontwikkelen van e-commerce platforms. Oftewel: een kant-en-klare software voor het realiseren van een eigen webshop. Je kunt vanuit de software een webshop opbouwen en op professionele wijze runnen. Daarnaast biedt Magento 2 de volledige controle over het design, de inhoud en functionaliteit. Wij zijn overtuigd van de kracht die Magento 2 aanbiedt. In eerste instantie vanwege het verschil met de eerdere versie: Magento1.

Magento 1 en Magento 2: Het verschil

Magento 1 is de voorganger van Magento 2 en bestaat al bijna tien jaar. Magento 1 is bekend bij veel webdevelopers, terwijl Magento 2 een geheel nieuw platform is. Toch hangt er een groot nadeel aan het 'oude' vertrouwde systeem: de basiscode is behoorlijk zwaar. Hierdoor is een niet-geoptimaliseerde Magento 1 webshop vrij traag. De frisse start van Magento 2 is een reden om voor het nieuwe platform te kiezen. Daarbij zullen de nieuwe functies en ontwikkelingen naar Magento 2 gaan. Magento 1 wordt onderhouden, maar zal niet doorgroeien zoals Magento 2.

Magento 2: De voordelen

Een goede webshop biedt kwalitatieve informatie, maakt gebruik van goede communicatie en heeft een transparante werkwijze. Om onderscheidend te blijven in de snel groeiende online markt, is het noodzakelijk om klanten de juiste gebruikservaring te bieden. Met Magento 2 kunnen consumenten gemakkelijk op allerlei apparaten in de webshop terecht. Natuurlijk is dit niet de enige reden om voor de nieuwe software te kiezen. Magento 2 heeft de ontwikkeling van de webshop namelijk naar een hoger plan getild. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij.

1. Webervaring
Magento 2 ondersteunt een volledig responsive webdesign. Oftewel: Magento 2 biedt de juiste gebruikservaring en is toegankelijk voor alle soorten apparaten. Van computers en laptops tot tablets en smartphones.

2. Veiligheid
Safety first. Door een aantal aanpassingen in de bestandsstructuur is Magento 2 een stuk veiliger geworden dan, zijn voorganger, Magento 1. Dit komt voornamelijk doordat webdevelopers beter in staat zijn om de code van de webshop te beschermen tegen veiligheidslekken. De basis van een Magento 2 webshop is veel veiliger dan de basis van een Magento 1 webshop.

3. Gebruikservaring
De 'user experience' van een Magento 2 webshop spreekt tot de verbeelding door een overzichtelijk design. Het ontwerp richt zich op het verhogen van clicks en conversie, zonder in te leveren op gebruiksvriendelijkheid.

4. Beheer
Het beheren van producten en prijzen is een stuk makkelijker gemaakt bij Magento 2. Dit komt voornamelijk door een overzichtelijke backend mét standaard product-templates, bulkwijzigingen en wizards. Daarnaast kent het menu van Magento 2 een splitsing van het systeem- en shopbeheer. Dat maakt het beheer van de webshop een stuk eenvoudiger.

5. Design
Magento 2 beschikt over een nieuwe functie: Visual Design Editor. Deze biedt de mogelijkheid om zelf, met het gebruik van 'drag and drop', aanpassingen te doen aan een thema in CMS.

6. Zoekmachine
Magento 2 beschikt over een basis die het voor zoekmachines eenvoudig maakt om de webshop te lezen. Een Magento 2 webshop is onder andere voorzien van zoekmachine vriendelijke adressen, verwijzingen naar het bronbestand middels Canonical tags en goede codes aan producten. Daarnaast maakt Magento 2 het mogelijk om een titel aan een product of pagina te voegen. Dit zorgt voor een nóg betere vindbaarheid van de webshop.

7. Tot 50% sneller
Magento 2 is, dankzij een aantal standaard snelheidsfuncties zoals FPC, 50% sneller dan Magento1.

 

 

Het verbeteren van klantervaring is het uitgangspunt van Magento 2 en daar staat het team van boozd volledig achter. De nieuwe en verbeterde features zorgen voor een hogere conversie en meer omzet. Wij zijn overtuigd van de kracht die Magento 2 aanbiedt. Jij ook? Laat het ons weten via Facebook. Wil je onze kennis en vaardigheden inschakelen? Bel dan naar 072-2010223 of stuur een bericht naar info@boozd.nl