072 - 520 85 85
ook een goede tool is pingdom

Kan jouw website meer snelheid gebruiken? Schakel dan het team van boozd in. Wij laten jou genieten van meer bezoekers én een hogere conversie.

Snel, sneller, snelst

Door de digitalisering hebben we een steeds kortere concentratieboog. Alles moet snel en het liefst zo snel mogelijk. Zo ook de laadsnelheid van jouw website.

Snelle internetverbindingen hebben de lat hoog gelegd voor de laadsnelheid van websites. Uit onderzoek van web ontwikkelaar Skilled blijkt dat 64% van de smartphone gebruikers verwachten dat een website in minder dan 4 seconden laadt.

Een wachttijd van 1 seconde langer, zorgt al voor een verlies in het bezoekersaantal van 11%. Voor webpagina's die zichtbaar zijn op een computer of laptop zijn de gebruikers strenger. Maar liefst 47% van de gebruikers vindt dat de laadsnelheid van een pagina niet langer dan 2 seconden mag duren. Niet alleen de gebruiker wordt kritischer, ook Google speelt in op deze ontwikkeling. In 2014 kondigde Google al aan dat websites met een veilige en snelle verbinding een streepje voor krijgen in de zoekresultaten.

Om de snelheid van je website te meten, kun je PageSpeed inschakelen. De PageSpeed Tool geeft heel nauwkeurig aan wat de impact is geweest van jouw laadsnelheid op de bezoeker. Het is handig om zo'n tool te gebruiken; een snelle website kan namelijk zorgen voor een hogere opbrengst. Yahoo! heeft bijvoorbeeld ondervonden dat een 0,4 seconden snellere ladingstijd kan zorgen voor stijging in het bezoekersaantal van ruim 9%. Om het belang van snelheid nog meer te benadrukken, halen we het onderzoek van Bing erbij. Bing ondervond dat 2 seconden vertraging van de webpagina voor 4,3% verlies in inkomsten zorgde. Daarnaast zag Bing ook een vermindering van 3,75% in clicks en 1,8% vermindering in de zoekopdrachten. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een snelle website is ontzettend belangrijk.