072 - 2010 223

Supertips voor het verhogen van je vindbaarheid in Google

Lees verder

supertips voor het vergroten van je vindbaarheid in google Nieuws Boozd

Ruim 95% van jouw potentiele klanten gebruikt Google om jou te vinden!

Google is oppermachtig als het gaat om zoeken en gevonden worden. Wist je dat meer dan 95% van de mensen een zoekopdracht voor informatie, producten en diensten op Google invult? Des te belangrijker dat jouw website helemaal op orde is en hoog scoort in de zoekresultaten. Meer dan de helft van de ondernemers besteedt hier nog geen of onvoldoende aandacht aan. Dit is jouw KANS om je bedrijf een boozd in vindbaarheid te geven! Een boozd waar wij wel raad mee weten.

Belang van goede vindbaarheid

Meer dan de helft van de ondernemers doet nog niks met online vindbaarheid. Ondenkbaar als je het ons vraagt! Want de meeste mensen beginnen juist online met oriënteren. Ga maar eens bij jezelf na: hoe vaak kom jij als consument verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten? Ben jij als bedrijf dus WEL goed vindbaar, dan heb je een gigantische voorsprong op je concurrenten. Dat betekent

  • meer bezoekers op je website;
  • meer bezoekers = meer leads ;
  • meer leads = meer conversie;
  • meer conversie = meer klanten;
  • meer klanten = meer omzet!

En tevreden klanten betekent over het algemeen ook terugkerende klanten en goede reviews! Pak jij deze kans?

Hoe kom je hoger in de ranking van zoekmachines?

Beter vindbaar worden kan op verschillende manieren, betaald en onbetaald. Afhankelijk van je budget en doelstellingen bepaal jij wat je doet. We zetten een aantal betaalde en organische tips voor je op een rij.

Search Engine Advertising

Oftewel zoekmachine adverteren. Je betaalt voor reclame voor je producten of diensten in zoekmachines. Op woorden die relevant zijn voor jouw bedrijf, word je beter gevonden. Bijvoorbeeld via Google Adwords maar ook Bing Ads, niet te vergeten. Google staat overigens nog steeds met grote afstand aan kop als zoekmachine!

Shopping

De perfecte mogelijkheid om direct een vergelijking te maken tussen bepaalde producten op basis van prijs. Misschien heb je het nog nooit gemerkt, maar er is ook een tabblad op Google waar je enkel naar shopping producten kan zoeken. Sta jij er tussen?

Voice Search

Geef jouw merk een stem! Want de impact op de zoekresultaten van voice search, waarbij je online zoekt met je stem, is sinds vorig jaar booming!

Afbeeldingen

Wist je dat zoekmachines niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen analyseren? Hoe relevanter het beeld op jouw website is bij een bepaalde zoekterm, hoe groter de kans dat jouw afbeelding getoond wordt in de zoekresultaten!

Bedrijfsvermelding

Duizenden mensen maken iedere dag gebruik van Google Maps of Google Zoeken om een bedrijf in hun eigen regio te vinden. Daar wil je wel bij staan toch? Maak in Google Mijn Bedrijf een gratis account aan en zorg dat je deze 100% volledig invult met je bedrijfsgegevens. Zo trek je nog eens nieuwe klanten aan!

YouTube

YouTube is van Google en na Google de meest gebruikte zoekmachine. Video verhoogt je vindbaarheid. Door relevante video’s op je website en je eigen YouTube kanaal te plaatsen, neemt je vindbaarheid enorm toe!

Amazon

‘hier moet je zijn, want hier gebeurt het’ is een welbekend gezegde. Adverteren op Amazon is nu ook voor de Nederlandse webshops binnen handbereik. En weet jij je bovenaan de zoekresultaten van Amazon te plaatsen, maak dan je borst maar nat. Zowel betaald als organisch kun je je producten wereldwijd zichtbaar maken!

 
boozd supertips google vindbaarheid - youtube + ads

Zes tips voor het verhogen van je organische vindbaarheid in Google

De kunst is natuurlijk om organisch, oftewel gratis, een plek op de eerste pagina van de zoekresultaten te veroveren. Je vindbaarheid verbeteren lijkt misschien heel ingewikkeld, maar soms moet je gewoon even weten waar je moet beginnen. Aan deze knoppen kun je draaien! En kom je er niet uit, dan helpen de experts van boozd je graag een handje.

1

Sleutel en maak je website of webshop technisch in orde

Mobielvriendelijkheid, een SSL-certificaat (voor een veilige website), een sitemap en diverse andere technische eisen vormen de basis van een goede vindbaarheid van je website. Zorg dat je dat op orde hebt.

2

Speed up your website

Google houdt vandaag de dag van een snelle laadtijd van je website en zal je daar ook rijkelijk voor belonen. Laad je website te traag? Don’t take the risk! Want Google zal je gelijk lager indexeren en dus wordt je website minder goed vindbaar. Minimaliseer het aantal pixels van je foto’s, maak een goede balans tussen tekst en foto’s en zorg voor een supersnelle webserver waar je site op staat!

3

Schrijf unieke, interessante en goede content

Zoekmachines zijn de domste niet. Door steeds slimmere algoritmes zijn ze in staat om relevante content te detecteren. Content die betrouwbaar, boeiend en uniek (met uitroepteken) is! Maar ook goede zoekwoorden bevat. Google Adwords kan je goed helpen op welke zoektermen gezocht wordt. Schrijf jij goede en unieke content, dan scoor je absoluut hoger in de zoekmachine.

4

Geef alle labels en bouwstenen de juiste plek

Zoekmachines houden van hiërarchie, eenvoud en duidelijke omschrijvingen. Dat geldt voor zowel je tekst als voor de koppen die je gebruikt. Maak daarom je paginatitel op als kop 1, de eerste tussenkop als kop 2 en de derde als kop 3, enzovoort. Zorg ook voor een link in de titel tekst en voor interne links! (daarover meer in #5). Zoekmachines kunnen overigens ook geen plaatjes bekijken. Omschrijf daarom altijd in zowel de bestandsnaam als de alt-tekst wat er op het beeld staat. Voorbeeld: Als een afbeelding ‘menu12345.jpg’ heet, dan snapt een zoekmachine daar niks van.  Noem je hetzelfde beeld in je bestandsnaam én in je alt-tekst ‘fruitsdemermenu-brasseriealkmaar.jpg’ dan is dat een stuk duidelijker!

5

Zorg voor interne en externe links

Relevante links op andere websites die naar jouw website linken; zoekmachines love it! Jouw website moet wel interessant zijn, als veel andere websites naar jou linken, toch? Althans, zo denkt Google erover. Hoe meer ‘autoriteit’ de website heeft die naar jouw website verwijst, hoe meer de link waard is. Zorg niet alleen voor externe links, maar ook voor interne links. Verbindt pagina’s met elkaar met linkjes. Zo creëer je een zogeheten spinnenweb. De spider van een zoekmachine begint op je homepage en volgt iedere link op je website. Heerlijk vindt íe dat!

6

Houd je website up-to-date!

Een van de grootste ergernissen… Een “404-error”. Die ontstaat als een bezoeker een URL intoetst of aanklikt in een zoekmachine die niet blijkt te bestaan. Vermijd deze error, want dat gaat de zoekmachine niet leuk vinden! Zorg dus dat je sitemap regelmatig geüpdatet wordt.

100% Google proof met boozd

Wij helpen je graag om je website Google proof te maken. Zodat jouw website 100% klaar is om goed gevonden te worden door potentiële klanten! Neem contact met ons op en laat je website checken op vindbaarheid en technische eisen.

Stay tuned!!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste (online) marketing updates en ontwikkelingen rondom boozd?! Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om onze privacy verklaring te bekijken.