072 - 2010 223

Vergelijken: Welke website kies jij voor klantenreviews?

Krijg je keuzestress van het grote aanbod, wat betreft websites voor klantenreviews? De redding is nabij. Wij helpen je uit de brand met een vergelijking van de 5 meest bekende aanbieders: KiyOh, eKomi, The Feedback Company, TrustPilot en Trusted Shops.

'Wij raden je aan om voor een organisatie te kiezen die bekend is onder klanten.'
 
KiyOh
eKomi
Feedback Company
TrustPilot
Trusted Shops
Prijs per maand
V.a. € 15,90
Op aanvraag
V.a. € 16
V.a. € 79
V.a. € 99
Opstartkosten
-
Op aanvraag
-
-
-
Uitnodigingen
v.a. 150 p/mnd
< 1000 p/mnd
150
300
Geen limiet
Automatische uitnodigingen
 
 
 
 
 
Webshop score
 
 
 
 
 
Product score
Ja*
Ja*
Ja*
Ja*
 
Multistore
1 domein
1 domein
5+ domeinen
3+ domeinen
1 domein
Multilanguage
Ja*
 
Ja*
 
 
Meerdere gebruikers
 
 
 
 
 
Profielpagina
 
 
 
 
 
Widgets
 
 
 
 
 
Statistieken
 
 
 
 
 
Google Search
 
 
 
Ja*
 
SEO
 
 
 
 
 
Taggen
 
 
 
Ja*
 
Delen Social Media
 
 
 
 
 
Kopersbescherming
 
 
 
 
 

* Alleen bij duurdere pakketten

Prijstechnische verschillen

Prijstechnisch zijn KiyOh en Feedback Company de meest interessante aanbieders wat betreft klantenreviews. Zij kunnen dan ook goed als opstap worden gebruikt. Toch zijn Trustpilot en eKomi de twee bekendste aanbieders van het stel. Met name Trustpilot doet er alles aan om de markt zo snel mogelijk naar zich toe te trekken. De organisatie is actief op sociale media en maakt veelvuldig gebruik van Google Search statistieken.

Uitnodigingen

Wat betreft uitnodigingen zijn alle aanbieders interessant. Feedback Company maakt het bijvoorbeeld mogelijk om 150 uitnodigingen per maand te versturen. In principe is dat voor veel bedrijven genoeg, maar ben je toch toe aan meer? Dan kun je investeren in een pakket bij een van de andere aanbieders. Trustpilot geeft je er bijvoorbeeld 300 per maand. Daarnaast beschikken alle aanbieders over een automatische tool die, na een aankoop in de webshop, een uitnodiging voor een klantenreview verstuurd.

Ook productbeoordelingen?

Ook spelen ze allemaal in op de behoefte van de klant. Zowel KiyOh en Feedback Company als Trustpilot en eKomi maken het mogelijk om een klantenprofiel aan te maken en een product- en webshop- of websitebeoordeling achter te laten.

Verschil zit 'm in de functionaliteiten

De verschillen zitten met name in de functies 'beoordeling taggen', en delen op sociale media. Alleen Trustpilot beschikt over deze functies. Een tag is een soort label en maakt het mogelijk om klantenreviews te categoriseren. Vervolgens kun je gemakkelijk de reviews delen via Facebook of Twitter. Maar ook een service als "Kopersbescherming" zoals deze door Trusted Shops wordt aangeboden kan zeer worden gewaardeerd door je klanten.

Kies een systeem dat past bij jouw doelgroep

Dit zijn de meest bekende organisaties, wat betreft klantenreviews, maar er bestaan er natuurlijk nog veel meer. Wij raden je aan om voor een organisatie te kiezen die bekend is onder klanten. Dit geeft jouw bedrijf een betrouwbare uitstraling. Wie wil dat nou niet?