072 - 2010 223

Waarom Magento (2) kiezen

In dit artikel gaan we antwoorden geven op al onze meest gestelde vragen over het Magento-platform. We hopen jou hiermee voldoende kennis te bieden om met vertrouwen een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of Magento het juiste platform voor jou is.

Let's go!

1. Kan ik meerdere winkels hebben voor één product?

Ja, dat kan. Vanuit 1 back-end kan je meerdere shops beheren! Magento weet dat sommige bedrijven meer dan één enkele winkel nodig hebben. Dat is de reden waarom er een mogelijkheden zijn om verschillende storefronts met honderden of duizenden producten en verschillende configuraties te creëren, te ondersteunen, te beheren en te onderhouden. En dat vanuit één back-end.

2. Heeft Magento een community?

Magento heeft een van de grotere en betere community's in de hele branche. Het is een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars die samenwerken om nieuwe tips en trucs te delen, updates te bespreken en elkaar te helpen door technische ondersteuningsproblemen.

En... Houd in gedachten dat eBay, het e-commerce-imperium, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het Magento-platform.

3. Helpt Magento met SEO?

Het juiste antwoord hierop is Ja. Net zoals WordPress is Magento een zeer SEO-vriendelijk e-commerce platform. Het beschikt over verschillende SEO-functies, zoals zoekmachine-vriendelijke URL's, sitemaps, gelaagde navigatie, URL-rewrites, metatags, beschrijvingen en meer. Met de juiste plug-ins is dit zelfs nog verder te optimaliseren.

Zoekmachine optimalisatie

Magento - SEO - Search

3. Is Magento compatibel met verschillende betaalmethoden?

Ook hier is het antwoord: Ja. Hoewel veel e-commerceplatforms een beperkte keuze aan betaalgateways bieden, kunnen Magento-gebruikers uit een overvloed aan opties kiezen. Dit zijn onder andere:

 • PayPal
 • Authorize.net
 • DOTPAY
 • Worldpay.com
 • Creditcards
 • Meer

En elke betaalprovider, zoals Multisafepay of Buckaroo, heeft een module beschikbaar om de koppeling te leggen met Magento. Hierdoor kan je alle online betaalmethodes aanbieden aan jouw klanten. Inclusief de populaire betaalmethode "Achteraf betalen".

Veilig betalen en volop keuze in Magento
Magento = Flexibel

4. Hoe aanpasbaar is Magento?

Magento is zo aanpasbaar als het maar kan!

Het is belangrijk dat jij jouw potentiële klanten echt verrast wanneer zij jouw shop zien. Gelukkig helpt Magento dat te doen. Er zijn veel beschikbare thema's waaruit je kan kiezen. Uiteraard kunnen wij ook een webshop ontwerp op maat maken, zodat jij echt een unieke uitstraling hebt.

Webshop op maat

5. Is Magento schaalbaar?

Het snelle antwoord, ja. Naarmate jouw bedrijf groeit, groeit Magento mee. Naast meerdere storefronts biedt Magento ook ruimte voor groei in jouw productdatabase, prijswijzigingen, meerdere valuta's, enz.

6. Is Magento veilig?

Ja! Magento is extreem veilig en implementeert regelmatig updates om gebruikers te beschermen tegen alle beveiligingsrisico's. Iedereen weet ook dat er niet zoiets bestaat als 100% beveiliging zonder de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Magento begrijpt dit en neemt beveiliging zeer serieus met verschillende beschikbare applicaties om de beveiliging te verbeteren.

7. Shopify of Magento? Wat is beter?

Elk systeem heeft zijn eigen set van voor- en nadelen.

Magento is een veelzijdige tool voor bedrijfseigenaren. Met meer dan 3.000 add-on's en extensies heeft Magento het voordeel als het gaat om mogelijkheden en flexibiliteit. Vergelijk dit eens met de paar honderd add-ons voor Shopify. Ook kunnen ideeën die je bedenkt vaak worden geïntegreerd in jouw winkel met betaalbare extensies die worden ondersteund door Magento. Wil je bijvoorbeeld aangepaste kortingsbonnen, foutmeldingen of verschillende aanmeldingen van medewerkers met verschillende machtigingen toevoegen? Geen probleem om het in Magento te doen, zelfs als je niet bekend bent met codering. De mogelijkheden met Magento zijn eindeloos.

 • Open source
 • Mogelijkheid van uitbreiding
 • Onafhankelijkheid van de leverancier
 • Ondersteuning voor b2b

Shopify biedt daarentegen lagere kosten en een eenvoudigere implementatie. Hiermee komt een afhankelijkheid van een gesloten platform en minder uitbreidingsmogelijkheden. Dit alles kan voor jou aantrekkelijker zijn, afhankelijk van jouw bedrijf en jouw behoefte.

 • Eenvoudige implementatie
 • Lagere kosten
 • Afhankelijkheid van gesloten platform
 • Minder uitbreidingsmogelijkheden

8. Kan je met Magento diensten van derden integreren?

Ja! Met Magento kunnen gebruikers eenvoudig extensies, applicaties en extra plug-ins van derden integreren om onze e-commerce store te optimaliseren.

Via de API is extern koppelen van data ook mogelijk gemaakt.

Magento rapportage

9. Zijn er analyses en rapportages met Magento mogelijk?

Standaard beschikt Magento over een aantal rapportages. Deze zijn weliswaar beperkt en ook hier bieden extensies de mogelijkheid om de rapportage mogelijkheden verder uit te breiden.

Magento biedt verder de mogelijkheid om analyse tools zoals Google Analytics eenvoudig te integreren. Dergelijke tools kunnen worden gebruikt om te helpen jouw online klanten actief te "volgen" en hierop je webshop te verbeteren en/of marketing acties te richten.

10. Magento-valuta's, talen en geografische beperkingen?

Magento heeft geen valuta of geografische beperkingen en ondersteunt alle talen.

Andere populaire open source e-commerce platforms op de markt hebben weinig tot geen opties als het gaat om vreemde valuta. Magento kan echter dynamisch alle valuta's over de hele wereld ondersteunen. Dit maakt het uiterst efficiënt voor internationale winkels om Magento als hun e-commerceplatform te gebruiken. Magento ondersteunt ook verschillende talen.

En.. met Magento kan je verschillende belastingtarieven toepassen op verschillende staten of landen, afhankelijk van jouw instellingen.

Magento = Wereldwijd

11. Heeft Magento een snelle laadscore?

Ja! Magento heeft het tot een van hun kernmissies gemaakt om snelle webshops te leveren. Magento staat bekend om zijn vermogen om webpagina's te maken die er goed uitzien en supersnel laden. Zeker met de Magento 2 versie is de laadtijd tot 50% sneller geworden.

Magento wordt geleverd met meerdere oplossingen om de laadtijd van de website te optimaliseren. De optimalisatie zelf is geen gemakkelijke taak en er is veel kennis vereist om de beste resultaten te bereiken. Samenwerking met een ervaren Magento ontwikkelteam wordt ten zeerste aanbevolen.

Magento webshop

Magento = Snel

12. Kun je Magento zelf implementeren?

Hypothetisch, ja.  Echter, ook hier geldt dat de complexiteit van het systeem ook specifieke kennis vraagt. Het is geen klik-en-klaar oplossing. boozd is gespecialiseerd in Magento en zal er alles aan doen om jouw webwinkel snel en soepel te laten draaien.

13. Is Magento Mobiel vriendelijk?

Is jouw webshop mobiel vriendelijk, dan zullen jouw webshop bezoekers waarschijnlijk blijven browsen op jouw webshop. Maar als de webshop niet mobielvriendelijk is, zal dit de gebruikerservaring schaden, waardoor de bezoeker de website na slechts een korte tijd verlaat.

14. Vereist Magento specifieke hosting?

Wij adviseren dat wel. Het is een krachtig platform dat enorm veel mogelijkheden heeft en daarmee ook veel vraagt van een server. Wij adviseren hierin altijd Hypernode van Byte. Snel, betrouwbaar en op Magento gerichte webhosting.

Byte Hypernode

15. Is Magento gebouwd voor verkoop?

Hoewel de meeste andere CMS systemen een e-commerce functionaliteit hebben geïntegreerd als een add-on, is Magento anders. Magento is specifiek gebouwd met de verkoop in gedachten. Daarom is Magento, als het gaat om het aansturen van conversies en het vergroten van de verkoop, een van de beste keuzes op de markt. 

Magento geeft gebruikers ook de mogelijkheid om productaanbevelingen en up-sells op bepaalde product- en afrekenpagina's in te stellen. Met Magento kan je heel eenvoudig gerelateerde items voor al jouw klanten voorstellen.

Conversie optimalisatie

Magento = Focus op verkoop

Samengevat...

De e-commerce-industrie kijkt naar een veelbelovende toekomst met de voortdurende technologische vooruitgang die we hebben ervaren. Daarom heb je een platform nodig dat puur gebouwd is voor de groei van jouw bedrijf en een platform dat zich richt op het verhogen van jouw verkoop, het vereenvoudigen van jouw e-commerceprocessen, om een snelle service te leveren en de klanttevredenheid te verbeteren.

Magento ontwikkelt al jaren prachtige, gebruiksvriendelijke e-commerce websites. Overigens krijgen wij ook veelal de vraag om een webshop in Woocommerce te ontwikkelen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden, echter een webshop in Woocommerce richt zich op kleinere, minder veeleisende webshop implementaties. Maar is dan overigens een prima alternatief.

Ben je op zoek naar een webshop die schaalbaar, veilig, aanpasbaar, gebruiksvriendelijk, snel en ongelooflijk responsief is, is Magento het platform voor jou.

Afbeeldingen op deze pagina komen vanaf Unsplash.com

Stay tuned!!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste (online) marketing updates en ontwikkelingen rondom boozd?! Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om onze privacy verklaring te bekijken.