072 - 2010 223

Böttger stoffen     

Mode begint met Böttger

lees verder

Böttger stoffen mode begint met Böttger header

Böttger, een begrip als het om mode gaat

Mode begint met Böttger. Want sinds 1932 verkoopt Böttger alles wat met stoffen en het zelf maken van kleding te maken heeft. Van patronen en luxe stoffen tot fournituren. Böttger is een begrip in Noord-Holland en ver daar buiten.

Martijn Kooij over deze case

Martijn: “Het is geweldig om met een winkel met zo’n mooie geschiedenis aan de slag te mogen gaan. We zien veel mogelijkheden voor verbeteringen in Traffic en conversie. En met het enthousiasme van Inge en Jan-Willem is het prettig samenwerken aan de groei van Bottger.nl”

Connect

Böttger is een familiebedrijf met een rijke historie. Inmiddels staat de tweede generatie aan het roer. Met deze nieuwe impuls ontstond ook de behoefte aan een webshop. Wat begon als een experiment, werd al snel een serieus onderdeel van de bedrijfsvoering. Hoog tijd om de webshop meer aandacht te gaan geven, zowel qua techniek als Traffic. En dus een goed moment voor boozd om Böttger.nl te helpen groeien in klanten en orders!

huidige website Böttger

Create

Met een enorm assortiment is Böttger één van de grootste stoffenwinkels van Noord-Nederland. Maar online wordt de doelgroep ineens vergroot tot heel Nederland en zelfs buiten de landsgrenzen. Genoeg ruimte voor groei dus!

De groei realiseren we door nieuwe klanten aan te trekken en bij bestaande klanten te zorgen voor een betere conversie. Dat vraagt om inzicht in het online gedrag van klanten. Maar ook inzicht in de relatie tussen kosten en opbrengsten is van groot belang.

Jan-Willem: “Wij hebben boozd leren kennen als een betrouwbare partner zowel waar het gaat om Google en Facebook advertising als het onderhoud en beheer van onze webshop. Martijn geeft tijdens de regelmatige meetings goede input en wijst nieuwe mogelijkheden aan. Dit alles in een door ons als zeer prettig ervaren ongedwongen sfeer.”

Het resultaat

Zonder techniek ben je nergens. Dus eerst is de webshop verhuisd naar Byte Hypernode voor meer snelheid en stabiliteit. Vervolgens hebben we aan veel categorieën relevante teksten toegevoegd met gerichte zoektermen. Mede daardoor is het organisch verkeer in een jaar met maar liefst 60% gestegen.

Vindbaarheid is belangrijk, maar als ze eenmaal op je webshop zijn, moet je klanten nog verleiden tot een aankoop. Dus werken we ook aan de verhoging van de conversie. Na een aantal verbeteringen op het gebied van snelheid, product detail pagina’s, buttons en de checkout, is het conversiepercentage met ruim 70% gestegen.

Door de combinatie van meer verkeer naar de webshop en de gestegen conversie is de omzet met ruim 200% omhoog gegaan ten opzichte van vorig jaar. Dat is nog eens serious business!

60%

Stijging in organisch verkeer

70%

Stijging in conversiepercentage

200%

Meer omzet vanuit de webshop


Wil jij ook dat jouw webshop een vliegende start maakt? Of zie je klanten online afhaken en wil je de conversie verhogen? Neem dan contact met ons op…

Let's go!

Ben jij ambiteus en wil jij meer rendement vanuit je website of webshop? Laten wij afspreken om dit verder te bespreken. Kost een uurtje van jouw tijd en levert je direct veel inzichten op. Je kan ons bereiken via 072 - 2010 223.

Neem contact op

Sam