072 - 520 85 85

Amazon naar Nederland

Al jaren lang kunnen Nederlanders shoppen bij de Duitse Amazon, maar voor vele Nederlanders was de Duitse taal een struikelblok. Amazon besloot in 2016 de Duitse webshop naar het Nederlands te vertalen.

Steeds meer mensen vinden hun weg naar Amazon, met als gevolg dat ze de op zes na grootste e-commerce speler in Nederland zijn. Met geschatte omzet van 250 miljoen euro staan ze boven H&M en Mediamarkt. Nog altijd boven staat Bol.com bovenaan gevolgd door Cool Blue.

De top-10 van online retailers in Nederland:

  1. bol.com
  2. Coolblue
  3. Zalando
  4. wehkamp
  5. Albert Heijn Online
  6. The Learning Network
  7. Amazon
  8. H&M
  9. MediaMarkt
  10. de Bijenkorf

Er zijn overigens verschillende manieren waarop je kunt adverteren op Amazon; gesponsorde productvermelding, Headline search en Display advertenties.

1 april stunt?

Onlangs kwam een bericht naar buiten over een gigantische Amazon Blimp met een zwerm bezorgdrones. Dit is geen echte videoclip van Amazon, maar een computer gegenereerde clip gemaakt door een digital artist. Een experimenteel hybride luchtschip de Lockheed Martin P-79 werd gebruikt als inspiratie voor het ontwerp. Hoewel deze video niet echt is, werkt Amazon aan een soort gelijk project genaamd: Prime Air

afbeelding

Meer weten?