072 - 2010 223

Bedrijven bestellen steeds vaker online

lees verder

boozd nieuws B2B e-commerce wordt steeds groter large

B2B e-commerce wordt steeds groter

B2B e-commerce is aan het groeien in Nederland. Webwinkels die alleen aan zakelijke klanten leveren, worden steeds professioneler en zijn soms zelfs bijna niet te onderscheiden van de webshops die zich richten op consumenten. e-commerce is nu niet meer alleen het speelveld voor consumenten. Steeds vaker plaatsen ook bedrijven online hun bestellingen. Bijna 40% van de ondernemingen heeft het afgelopen jaar een bestelling geplaatst voor het bedrijf.

Er is gebleken uit het onderzoek van Thuiswinkel.org en PostNL dat veel bedrijven vooral kantoorartikelen bestellen. Computer en randapparatuur worden ook steeds vaker online besteld door ondernemingen.  Ook wordt 25% van de machines, tractoren en andere soort werktuigen online besteld.

70% van de zakelijke online besteller vergelijkt op prijs. 59% kiest de webshop uit waar ze gaan bestellen op basis van de bezorgsnelheid en de mogelijkheid om op een specifiek moment te leveren. Dit zijn dus aandachtspunten waar je goed op in kan spelen in de B2B e-commerce