072 - 520 85 85

Google Pagespeed Insights Tips

lees verder

Een 100/100 in Google Pagespeed Insights scoren

Google Pagespeed Insights een online gratis tool die een webpagina analyseert en tips geeft om die pagina sneller te maken op de mobiel of desktop. De tool zal je webpagina een score geven tussen 0/100. Een goede score is volgens Google boven de 80/100. 

Google hecht waarde aan een website die supersnel laadt. Als je een supersnelle website hebt betekent het niet dat je 100/100 scoort in Google Pagespeed Insights. Je zal wel hoog scoren is de verwachting.
Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw website een betere score haalt.

Google Pagespeed Insights tips
Google Pagespeed Insights tips

Tip 1: Betrouwbare webhosting

Omdat de uitkomsten van Pagespeeds Insights niet helemaal 100% overeenkomen met de werkelijkheid, betekent het niet dat de snelheid van je website er niet toe doet. Een goede en betrouwbare webhosting hebben is erg belangrijk voor een goede score van je webpagina. 

Tip 2: Boven de vouw

Als een bezoeker op je website komt is ‘boven de vouw’ het gedeelte wat de bezoeker kan zien van je webpagina, zonder te scrollen. Dit is ook erg belangrijk, want Google wil dat bezoekers zo snel mogelijk geholpen worden. Als je dus de meest belangrijke content boven de vouw zet, krijg je een hogere score van Google Pagespeed Insights.

Tip 3: Verklein code zoveel mogelijk

Google vindt over het algemeen kleine, compacte sites beter dan sites met allerlei toeters en bellen. Verwijder daarom dan ook zoveel mogelijk ‘overbodige’ code. Door de code van je website compacter te maken, laadt je website sneller. Je kan het zelf doen, maar boozd kan je ook helpen met de overbodige witregels, nieuwe regels, overtollig opmaak of verouderde onderdelen in de code te verwijderen.

Google Pagespeed Insights tips

Tip 4: Optimaliseer afbeeldingen

Deze heb je waarschijnlijk al een keer eerder gehoord, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Afbeeldingen zijn namelijk nog steeds een belangrijk punt waar je veel winst mee kan behalen in de score van Google Pagespeed Insights. Ga alle afbeeldingen na die op je website staan en verklein ze zoveel mogelijk. Dit kan je doen met bijvoorbeeld deze tools; Compressor of TinyPNG.

JPG-afbeeldingen zijn in theorie een stuk kleiner dan png-bestanden!

Tip 5: verlaag aantal requests

Stel dat jouw website uit 100 bestanden bestaat, die allemaal ook nog eens groot zijn qua omvang. Dan doen de server en de webbrowser er in de onderlinge communicatie lang over om de totale webpagina te laden. Voor elk bestand die de browser laadt wordt eerst een verzoek gestuurd naar de server. Minder verzoeken, is sneller laden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om jouw website hoger te laten scoren in de zoekmachine Google. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent om jouw website hoger te laten scoren in Google.

Google Pagespeed Insights tips