072 - 520 85 85

Influencers inzetten om te adverteren

Een influencer is een persoon met veel invloed op sociale media die zijn/haar passie deelt met het publiek. Influencers kunnen anderen beïnvloeden dankzij hun overtuigingskracht en door hun grote netwerk. Zij hebben een speciale manier van adverteren, ze adverteren namelijk zonder dat je het doorhebt. Met als gevolg dat het jouw product een enorme boost geeft!  

Belangrijk?

Influencers zorgen dat mensen op een positieve manier worden geconfronteerd met jouw merk of product. Persoonlijke aanbevelingen van mensen in hun eigen netwerk wordt meer gewaardeerd, dan een advertentie op bijvoorbeeld de televisie. Wanneer een influencer een product aanbeveelt op zijn/haar kanaal, zal hun doelgroep snel geneigd zijn het product en/of merk te adopteren door de betrouwbaarheid en enthousiasme van de influencer.

Welke Influencers zijn er?

Influencers zijn journalisten, redactueren, bloggers, vloggers en ondernemersVandaag de dag worden Influencers op verschillende niveaus ingedeeld qua bereik. Deze niveaus lopen van groot naar klein. Vroeger had je alleen nog macro en micro Influencers. Tegenwoordig zijn daar drie verschillende niveaus aan toegevoegd;

  • Mega
  • Macro
  • Meso
  • Micro
  • Nano
afbeelding

Meer weten over Influencers en de verschillende groepen?