072 - 520 85 85

Opvallende nieuwe functies van LinkedIn

Lees verder

Bij LinkedIn zitten ze zeker niet stil. Regelmatig verschijnen er nieuwe functies die het sociale medium voor de zakelijke markt versterken. Update gemist? Geen zorgen, in dit artikel delen we de vijf opvallendste ontwikkelingen.

LinkedIn

LinkedIn events.
Na zo’n zeven jaar is het weer mogelijk om events aan te maken. Hiervoor hoef je alleen je taal te wijzigen van Nederlands naar Engels. Aan de linkerkant van je homepage komt vervolgens de link ‘Events +’ te staan, slim trucje hé.

LinkedIn live.
Interactie met jouw doelgroep? LinkedIn live is hier super effectief voor! Via live video kun je jouw volgers aanspreken, die op hun beurt weer kunnen reageren in de comments. Helaas zit er ook een keerzijde aan, momenteel is LinkedIn live namelijk niet voor iedereen beschikbaar.

Test je vaardigheden.
Je kunt je LinkedIn profiel nu uitbreiden door je vaardigheden te testen. Zo kun je onderscheidingen verdienen en aantonen dat je bepaalde vaardigheden beheerst. Ga hiervoor je profiel en scroll naar "Skills / Vaardigheden". 

Chat functionaliteiten.
LinkedIn heeft de chat flink uitgebreid. Via de mobiele app is het nu namelijk mogelijk om videoberichten te sturen en je agenda te delen met je connecties. Ga hiervoor naar de chat in de mobiele App en klik op het (+) icoon voor het tekstvak.

LinkedIn teammates.
LinkedIn teammates zorgt ervoor dat jij nooit een update mist van collega’s. Deze functie is gelanceerd omdat zo’n 60 procent van de LinkedIn gebruikers vaker interactie zoekt met collega’s dan met andere connecties. Ga hiervoor naar het Netwerk icoon in de bovenbalk en klik dan op Teammates.

Bron: Marketingfacts

LinkedIn krijgt er elke week ruim 1,2 miljoen nieuwe gebruikers bij.