072 - 2010 223

Verbeterde privacy met IOS 13

lees verder

boozd nieuws google en facebook steeds minder gericht adverteren door ios 13 large

Minder gericht adverteren met Google en Facebook door IOS 13

In oktober verscheen IOS 13 officieel na heel lang beschikbaar te zijn geweest in beta vorm. Deze nieuwe update zorgt voor veel verbeteringen. 1 van de grote veranderingen is dat de apps nu toestemming moeten krijgen om gebruik te maken van bluetooth. Dit heeft impact op het gericht adverteren op Facebook en Google.

De kans is groot dat Facebook en Google geen toegang krijgen tot bluetooth, want er is geen bluetooth nodig om Facebook of Google Chrome te gebruiken.  Maar veel apps gebruiken bluetooth niet alleen maar om draadloos verbinding te maken met andere apparaten. Ze gebruiken de techniek om te zien waar iemand zich bevindt. Het is een sneaky manier om iemand te volgen en vervolgens die persoon op maat gemaakte advertenties te laten zien. Wanneer je dus kiest om Google en Facebook geen toegang te geven, kunnen ze dus minder gericht adverteren en zijn de services minder aantrekkelijk voor de partijen die willen adverteren.

Met IOS 13 kunnen messaging en calling apps niet meer op de achtergrond informatie verzamelen over wat je aan het doen bent. Dankzij IOS 13 heb je dus net iets meer privacy zonder dat je het echt door hebt.

nieuws bericht boozd minder gericht adverteren met google en facebook door ios13