072 - 2010 223

TikTok groeit in Nederland tot 3,5 miljoen gebruikers

Lees verder

Tiktok het nieuwe sociale medium nieuws boozd

Het aantal gebruikers van TikTok in Nederland is sinds begin dit jaar flink gestegen. Het platform kreeg er maar liefst 1 miljoen gebruikers bij en is daarmee gestegen tot 3,5 miljoen gebruikers. De uitbraak van het coronavirus heeft internationaal gezorgd voor een fikse sprong vooruit voor het Chinese bedrijf qua gebruik.

Google

TikTok niet alleen voor de allerjongste
Een opvallend gegeven is dat TikTok allang niet meer alleen voor de allerjongsten is. De grens lag eerder rond 18 jaar. Tegenwoordig zie je ook ruimschoots 30-plussers voorbij komen op het platform. Dat kan worden verklaard doordat veel Nederlandse influencers die bijvoorbeeld op Instagram actief zijn ook op TikTok hun kunsten vertonen.

Adverteren via TikTok
Net als via veel andere social media platformen, is het ook via TikTok mogelijk om te adverteren. Helaas is dit in Nederland nog niet het geval. Dit zit er echter wel aan te komen, wanneer precies is alleen niet te zeggen... Wil je als Nederlands bedrijf in de toekomst gaan adverteren op TikTok? Dan is het raadzaam om jouw gegevens achter te laten op ads.tiktok.com. Er zal dan later contact met je worden opgenomen. TikTok beoordeelt eerst of jouw bedrijf geschikt is om te adverteren op het platform.

Krijg jouw bedrijf groen licht voor TikTok Ads? Dan zijn er verschillende advertentiemogelijkheden:

  1. In-feed advertenties
  2. Gesponsorde video’s, oftewel brand takeovers
  3. Gesponsorde hashtag-challenges
  4. 2D- of 3D- lenzen beschikbaar stellen of Augmented Reality opties uitrollen

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen over TikTok of andere zaken? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Google

Stay tuned!!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste (online) marketing updates en ontwikkelingen rondom boozd?! Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Klik hier om onze privacy verklaring te bekijken.