072 - 520 85 85

5

Ergernissen waar mensen zich aan storen op een website

Iedereen is het weleens tegen gekomen.. een traag ladende website waardoor je meteen weer weg klikt. Hieronder bespreken wij de 5 grootste ergernissen tijdens het bezoeken van een website.

#1 Trage laadtijd

Door het snelle internet verwachten we dat de websites op het internet ook snel zichtbaar zijn. Als het even duurt voordat jouw website is geladen, ben je vaak de bezoeker kwijt. De algemene regel is om de laadtijd die nodig is om de site te laden minder is dan 2 seconden. Check de laadtijd van je website op bijvoorbeeld: gtmetrix, uptrends, google spage speed.

#2 Pop-ups

Pop-ups kunnen een positieve uitwerking hebben als het gaat om conversie. Maar steeds vaker worden ze weggeklikt. Bezoekers vinden het vervelend om eerst iets weg te moeten klikken, voordat ze bij hun informatie kunnen komen.

#3 Automatisch geluid

Je opent een website en meteen wordt er een video met geluid afgespeeld. Mensen schrikken hiervan en klikken meteen de site weg. Liever heeft men zelf de optie om het geluid aan te zetten. Probeer onder het filmpje ondertiteling te zetten. Mensen kunnen dan ook zonder geluid het filmpje bekijken.

#4 Onduidelijke informatie

Wanneer mensen op jouw website terecht is het gewenst de informatie zo snel mogelijk te kunnen zien. Er zijn weinig mensen die tijd spenderen aan het zoeken naar de juiste informatie. Zorg ervoor dat de navigatie duidelijk en helder is, zodat je bezoekers snel bij de informatie komen.

#5 Onvolledige informatie

Als jij iets op jouw website aanbiedt maar je mist belangrijke gegevens, is de kans groot dat bezoekers voor een andere website kiezen. Een product met alleen een foto, een prijs en een artikel nummer is echt niet voldoende in deze tijd. Je bent jouw bezoeker dan echt direct kwijt. Probeer je informatie dan ook zo volledig mogelijk te maken zodat jouw bezoeker niet naar een andere website hoeft te gaan om meer informatie over het product te achterhalen. 

afbeelding