072 - 2010 223

Voice search & branding: Siri, kun je me helpen?

‘Siri, waar vind ik een tankstation in de buurt?’ Zoeken met je stem is helemaal hip and happening. En maakt as we speak een enorme groei door. Mede dankzij de mobiele telefoon die over Siri of Google Assistent beschikt. Maar denk ook aan de slimme speakers voor thuis of op kantoor zoals de Amazon Alexa en de Google Home.

It’s amazing

Onderzoek naar voice search in Nederland is er nog nauwelijks gedaan. Maar wel in Amerika en die cijfers liegen er niet om. Voice search is daar booming. Maar liefst 40% van de inwoners gebruikt voice search minimaal eens per dag. Holy moly, dat zijn miljoenen zoekopdrachten per dag, en dat alleen al in Amerika!

afbeelding

Heb jij een hit met voice search?

Voice search wordt voor heel wat doeleinden gebruikt. Met kop en schouders bovenaan staat voice search voor algemene vragen, het streamen van muziek en de weersvoorspelling. Maar ook het zoeken naar restaurants en bedrijven. Bijvoorbeeld om telefoonnummers en adressen op te zoeken. En daar ligt misschien wel een enorme kans voor jouw bedrijf! Test zelf eens wat er gebeurt als je via Google Assistent of Siri vraagt wat het telefoonnummer van jouw bedrijf is? Krijg je het goede antwoord?

Siri herkent en weet veel, maar niet alles

Voor ons, boozd, betekent het dat de naam zoals je het uitspreekt (boest) in het Engels als “boost” geschreven wordt. Daardoor zijn wij via voice search helaas lastiger te vinden. Maar onze klant, BG accountants, heeft wat dat betreft een makkelijkere naam voor Google. En voor Meyer Totaal in Hillegom weet Google mij ook precies te vertellen wat de openingstijden zijn.

Vraag Siri eens of die kan beatboxen...

Maak je online info voice search-proof

De voice search diensten worden elke seconde intelligenter, maar moeten wel goede input krijgen. Voor de lokale navigatie en telefoon zoekopdrachten is het daarom van belang dat je de lokale (SEO) informatie van jouw bedrijf op orde hebt. Wil jij voice search inzetten voor jouw organisatie? Zorg dan voor:

  • Google Maps vermelding inclusief bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer
  • Mobiel vriendelijke website
  • Goede snelheid van je website
  • Contact informatie op je website voorzien van de juiste labels

Check it out

Als je via normale Google Search een goede vermelding hebt op je zoekopdracht, dan is de kans ook zeer groot dat je via Google Voice Search vindbaar bent. En dan helpt het wel als de bedrijfsnaam niet tot verwarring kan leiden bij Google zoals boozd ????. Weet je niet zeker of het bij jou op orde is? Check het! Bel ons gewoon even op. We checken het graag voor je!

In gesprek met Google Home Assistent

Wil je meer interactie met gesproken opdrachten? Dan kan je dialogen gaan maken voor de Google Home Assistent. Zo kan je via BOL.com je laatste bestelling(en) laten voorlezen, via T-Mobile een vraag stellen over je dataverbruik en via de AH Appie kan je via stemopdrachten je boodschappenlijst vullen.

afbeelding