072 - 520 85 85

De website trends voor 2019

Trends staan nooit stil. Creativiteit is juist iets anders doen dan de rest. Trends maken het gemakkelijker om een keuze te maken in jouw design. In dit nieuwsbericht delen wij een paar webdesign trends voor 2019.

Outlined fonts

Naast de 3D trend is er nog een ander opkomende trend. Outlined fonts. Een visueel lichtere vorm dat een gevoel geeft dat het zowel revolutionair als betrouwbaar is.

3D-typografie

Net toen je dacht dat alles steeds platter werd, wordt de nieuwe trends juist 3D. Dit geeft meer vrijheid om te improviseren bij designers om met de tekst ook een boodschap over te brengen.

afbeelding

Animaties

De tijd van de stockfoto’s en stockillustraties is voor bij. Met unieke en creatieve animaties val je steeds meer op. Je maakt een goede indruk op jouw bezoekers.

Duotone

Door gewone foto’s aan te passen met een maffe opvallende kleur maak je jouw foto's ineens opvallend. Deze trend kan je overal op toepassen, het enige wat je hoeft te doen is wat kleur te injecteren.

afbeelding

Illustraties

Illustraties kunnen concepten ondersteunen. Abstracte concepten die je niet zomaar in een foto kunt vastleggen, komen dan echt tot leven met illustraties. Ze kosten ook een stuk minder. De site Kick my Habits is een leuke voorbeeld waarbij illustraties goed zijn gebruikt.

Doodles

Een doodle is een soort schets, tekening zonder een duidelijk doel. Je kan ook foto’s aanpassen met een tekening erin.

Vliegende en bewegende elementen.

Elementen die bewegen en zich gedragen alsof ze geen zwaartekracht hebben. Het geeft een gevoel van vrijheid.

Kleuren die leven

Kleurcombinaties die lijken alsof ze leven vallen snel op. Fantasierijke kleurovergangen en gradiënten waren al populair in 2018, maar in 2019 wordt het nog levendiger. Zoals de site Magicleap

afbeelding